Lees alles over De Nalatenschap, Uitgebroken, Nick en oom Frans en andere boeken van Theo-Henk Streng

Overige boeken

Theo-Henk Streng - Een pakje op de bouwplaats
Een pakje op de bouwplaats
In Italië heeft de maffia veel voor het zeggen. Ze regeert met harde hand en schroomt het niet om tegenstanders uit de weg te ruimen.

Mimo en Davide krijgen in 'Een pakje op de bouwplaats' te maken met de 'ndrangheta, de maffia in Zuid-Italië. Als ze een pakje ontdekken op het veldje waar ze altijd voetballen, weten ze niet of ze ermee naar de politie moeten gaan. In veel gevallen is het beter om je ogen dicht te houden en te zwijgen over wat je weet. Als ze toch besluiten het pakje bij de politie te brengen, blijkt de maffia sneller op de hoogte te zijn dan ze hadden vermoed. Zijn Mimo en Davide nu nog wel veilig?
(uitgeverij Averbode, 2012)

Theo-Henk Streng - Oorlog in de favelaOorlog in de favela
Het gaat er hard aan toe in de krottenwijken (favela's) van Rio de Janeiro. Door overstromingen is Ciro zijn familie kwijtgeraakt. Noodgedwongen leeft hij op straat, waar hij al snel in contact komt met Manu en zijn vrienden. Manu, die een paar jaar ouder is dan hij, leeft al jaren op straat en weet als geen ander hoe hij er moet overleven. Hij leert Ciro zich aan te passen en ontfermt zich over hem. Ook Oscar leeft bij hen in de groep. Voor hem is maar één ding belangrijk: gerespecteerd worden door de plaatselijke drugsbaronnen, want die hebben het pas echt voor het zeggen. Als er oorlog dreigt uit te breken tussen twee drugsbendes beseft Ciro pas wat overleven inhoudt.  
(uitgeverij Pica Educatief, 2012)

FraudeIn het postkantoor was het, zoals altijd tegen de avond, erg druk. Veel mensen spaarden hun pakketjes en post op om ze aan het eind van de dag te laten versturen. Dat gold ook voor veel bedrijven, en die hadden bergen post te versturen. Het duurde een half uur voor Dima’s vader het pakje had afgegeven en had betaald.Zwijgend liepen ze terug, terwijl het ijs onder hun schoenen knarste.Aan de overkant van de straat stond een man. Dima zag de man omdat hij heel opvallend naar hen stond te kijken. De man was lang, droeg een zwarte jas en rookte een sigaret. Zijn gezicht ging verscholen in de schaduw van zijn muts.Dima keek naar de man. De man draaide zich om en liep rokend de hoek om.'Wat is er?' vroeg zijn vader.Dima knipperde met zijn ogen. 'Er stond net een man naar ons te kijken,' zei hij. 'Heel lang. Hij rookte een sigaret.'(uitgeverij Averbode, 2014)

Rovers overvallen
‘Ik heb gehoord dat je een nieuwe baan hebt,’ ging Kille Paulus verder.
Danny fronste zijn wenkbrauwen. ‘Hoe weet jij dat, Paulus?’
Kille Paulus grinnikte. ‘Ik heb overal mijn kennissen. Zeker op interessante plaatsen. En jouw baantje is erg interessant voor mij…’
Danny werkte sinds een week als bewaker in het Stedelijk Museum. Tim kreeg een vermoeden van wat Kille Paulus van Danny wilde. Daar was hij niet blij mee.
‘In dat museum van jou hangt een heel mooi schilderij,’ vervolgde Kille Paulus. ‘Het heet De Wachttoren en het is van Vincent Fontein. Ik wil het hebben…’ Hij keek Danny met gemene ogen aan.
Tim voelde een rilling over zijn rug lopen.
‘Jij gaat dat schilderij voor mij stelen,’ zei Kille Paulus. ‘Het is heel veel geld waard. Mijn spion in de bende van mijn grote concurrent heeft verteld dat die achter hetzelfde schilderij aan zit. Hij slaat vannacht zijn slag. Zorg dat je er eerder bent.’
(uitgeverij Delubas, 2014) | BESTEL DIRECT