Op 26 april 2022 verschijnt bij uitgeverij H!P (https://hippublishing.nl/) het boek “Dochter van de onderwereld” van Theo-Henk Streng. Dit is de derde Young Adult thriller in de stijl van ‘Uitgebroken’ en ‘De Nalatenschap’ die eerder werden gepubliceerd door deze auteur.

 

Samenvatting

In “Dochter van de onderwereld” speelt de pittige tiener Nikki Verdonk de hoofdrol. Zij is de dochter van een beruchte drugscrimineel uit Rotterdam. Nadat haar vader bij de politie in het vizier kwam en op het nippertje aan een fikse gevangenisstraf ontsnapte, weet iedereen wie ze is. Dat heeft Nikki gevormd en zit haar danig in de weg. Toch maakt ze er maar het beste van.

Dat valt niet mee. Zeker niet als op een dag gebeurt waar ze altijd al bang voor was. Haar vader wordt op klaarlichte dag vermoord.

Nikki’s wereld begint te wankelen. Ze raakt verstrikt in een web van criminaliteit, leugens, corruptie en bedrog op hoog niveau. Ze komt er al snel achter dat haar vader meer vijanden dan vrienden had. Iedereen lijkt wel een motief te hebben om hem te vermoorden. Daarbij heeft de recherche geen haast om de zaak op te lossen.

Terwijl Nikki haar moeder smeekt de criminele wereld de rug toe te keren, laten de vragen haar niet los: wie vermoordde haar vader? En waarom?

 

Achterflap

Nikki Verdonk weet dat de verhalen over haar vader waar zijn. Hij is een grote drugscrimineel en wist op het nippertje aan een fikse gevangenisstraf te ontsnappen.

Hoewel iedereen een mening over haar en haar vader heeft, probeert Nikki haar leventje zo normaal mogelijk te leiden.

Dat gaat prima, totdat op een dag het ergste gebeurt. Haar vader wordt geliquideerd.

 

Na zijn dood gaat er een beerput open. Haar vader bleek meer vijanden dan vrienden te hebben en nu aast iedereen op zijn plekje in de onderwereld. Dat maakt iedereen verdacht. Zelfs mensen die dichtbij hem stonden. Heel dichtbij.

Terwijl Nikki probeert haar leven weer op de rit te krijgen, laten de vragen haar niet los. Wie vermoordde haar vader? En waarom?

 

Cover

Dochter van de onderwereld Theo-Henk Streng

 

Booktrailers

Deze twee booktrailers mogen gebruikt en gedeeld worden.

Directe link: https://www.youtube.com/watch?v=YH4qWBWbCDo

Directe link: https://www.youtube.com/watch?v=QfqwkFNguNY

 

Overige info

Doelgroep: Young Adult

Over Theo-Henk Streng: Geboren op 18 mei 1986 en vrij snel daarna begonnen met schrijven. In 2004 kreeg hij een eervolle vermelding bij de Write Now! voorronde in Utrecht en in 2005 won hij Write Now!

In 2007 debuteerde Theo-Henk Streng met ‘De nalatenschap’ bij uitgeverij Holland. Een jaar later volgde ‘Uitgebroken’ en in de loop der jaren verschenen bij diverse uitgeverijen boeken over kinderen in probleemsituaties (zoals straatkinderen, kindsoldaten) en boeken met het duo oom Frans en Nick.

 

Over H!P Publishing: Lezen moet hip zijn, is de visie van H!P. H!P is een zusje van Godijn Publishing uit Hoorn. De uitgeverij richt zich op digitale boeken in de genres thriller, Young Adult, feel good en roman.